Kalender

okt
31
tor
ResearchBar Göteborg och seminarium om Post-truth @ Varvet AB
okt 31 kl. 15:00 – 23:00

Höstens ResearchBar Göteborg sker den 31/10 och sponsras denna gång av Point (tidigare Intermetra) som även kommer att hålla det inledande seminariet.

Vi börjar kl. 15:00 med seminariet, och går därefter över i ResearchBar i samma lokal som denna gång blir på Östra Hamngatan 1 i företaget Varvets lokaler.

Seminariet fokuserar på begreppet Post Truth (adj. Betecknar en situation där konceptet ’objektiva fakta’ har mindre betydelse, till förmån för identitetsmarkörer och narrativ med känslomässig genomslagskraft)

För de flesta framkallar post-truth bilder av Donald Trump och Brexit, men Oxford Dictionaries Word of the Year år 2016 är ett betydligt mer genomgripande fenomen med rötter i långsiktiga samhällstrender.

På ResearchBar ställer Point sig frågan: ”i en tid när vi får svårare och svårare att enas kring grundläggande uppfattningar om hur världen fungerar – vad är egentligen innebörden av ”Research”?”

Eventet är öppet för alla som har ett intresse för undersökningsbranschen, så ta med dig kollegor, kunder och samarbetspartners till en trevlig och lärorik kväll!

Om Point (tidigare Intermetra)

Företaget skapades 1991 utifrån en drivkraft att förstå vikten av att leverera förståelse och beslutsunderlag istället för bara mängder av data. Point lägger största vikt vid att lämna ifrån sig resultat som verkligen är begripliga och som på ett relativt enkelt sätt kan implementeras i kundens verksamhet. Points stora fördel ligger i förmågan att förstå och anpassa sig efter kundens behov.

nov
5
tis
Höstmöte SMIF @ Norstats huvudkontor
nov 5 kl. 15:00 – 17:00
Höstmöte SMIF @ Norstats huvudkontor

Välkommen till SMIFs höstmöte 2019!

Under höstmötet fastställs medlemsavgifter, generalsekreterarens arvode, anslag till ERM samt SMIFs budget för 2020.

I år kommer vi dessutom att genomföra en workshop under ledning av Patrik Stoopendahl, för att med medlemmarnas hjälp fundera ut vad SMIFs roll ska vara i en bransch som är under snabb förändring. Kom och se till att dina tankar och funderingar kring branschorganisationen blir hörda!

Det är med andra ord ett viktigt möte för att styra SMIFs verksamhet, och är tillsammans med Årsstämman på våren de tillfällen när du som medlem verkligen kan vara med och påverka.

Efter mötet går vi gemensamt till någon närliggande bar för lite eftersnack och mingel.

nov
28
tor
MarC Awards 2019 @ Grodans Guldbankettsal
nov 28 kl. 17:00

Det är återigen dags för undersökningsbranschens Oscarsgala!

På MarC Awards samlas hela undersökningsbranschen, så det är det perfekta tillfället att knyta nya kontakter, dela branschinsikter och hitta samarbeten. Dessutom får du ta del av spännande nyheter och får med dig värdefulla tips som driver dig och din organisation framåt. En av årets föreläsare kommer att vara Stefan Wendin från Neo4J, och fler föreläsare är på gång.

Läs mer, nominera och anmäl dig på https://marcawards.se/

Varmt välkomna önskar

SMIF, Swedish Insighters, ESOMAR, Surveyföreningen och Svenska statistikfrämjandet